Пропонуємо варіант святкової страви для всієї родини на Різдвяний стіл – Запечену курочку від ТМ Чебатурочка. Селянська курочка з яблуками та картоплею
Інгредієнти:
Кулінаримо:
Беремо цілу тушку птиці та викладаємо у миску для маринування. Для маринування нам знадобляться приправа до курки та французька гірчиця і майонез.
Ретельно натерши тушку відправляємо в холодильник на 2 години.
Тим часом очищуємо яблука. Нарізаємо їх на зручні шматки.
Через дві години дістаємо курку та начиняємо в середину яблука.
Курочку перекладаємо в рукав для запікання.
Відправляємо в попередньо розігріту духовку до 180 градусів, орієнтовно на 40 хв (орієнтуйтеся на власну піч).
Доки запікається курочка, готуємо картоплю по-селянськи на гарнір. Відварюємо злегка картоплю “у мундирах”. Коли охолоне ділимо кожну картоплину на 4 частини. Картоплю солимо, перчимо, додаємо улюблені спеції й оливкову олію.
Перекладаємо на деко і теж відправляємо запікатися.
Перекладаємо готову картоплю в глибоку миску. Додаємо подрібнений часник та трішки оливкові олії та перемішуємо.
Викладаємо на велику тарілку для подачі на стіл. Спершу кладемо курочку і збоку картоплю.
Смачного