Запікаємо курочку до святкового столу

Пропонуємо варіант святкової страви для всієї родини на Різдвяний стіл – Запечену курочку від ТМ Чебатурочка. Селянська курочка з яблуками та картоплею 😇

Інгредієнти:

  • Тушка курочки – 1 шт.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Французька гірчиця – 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції за смаком
  • Яблука – 2 шт.
  • Часник – 4 зуб.

Кулінаримо:

Беремо цілу тушку птиці та викладаємо у миску для маринування. Для маринування нам знадобляться приправа до курки та французька гірчиця і майонез.

Ретельно натерши тушку відправляємо в холодильник на 2 години.

Тим часом очищуємо яблука. Нарізаємо їх на зручні шматки.

Через дві години дістаємо курку та начиняємо в середину яблука.

Курочку перекладаємо в рукав для запікання.

Відправляємо в попередньо розігріту духовку до 180 градусів, орієнтовно на 40 хв (орієнтуйтеся на власну піч).

Доки запікається курочка, готуємо картоплю по-селянськи на гарнір. Відварюємо злегка картоплю “у мундирах”. Коли охолоне ділимо кожну картоплину на 4 частини. Картоплю солимо, перчимо, додаємо улюблені спеції й оливкову олію.

Перекладаємо на деко і теж відправляємо запікатися.

Перекладаємо готову картоплю в глибоку миску. Додаємо подрібнений часник та трішки оливкові олії та перемішуємо.

Викладаємо на велику тарілку для подачі на стіл. Спершу кладемо курочку і збоку картоплю.

Смачного 💙