Курочка з овочами в духовці – ідеальна у всьому страва, яка є улюбленою господинями за варіативність і широкі можливості для експериментів. З доступних інгредієнтів можна створити кулінарне творіння ресторанного рівня або смачну поживну страву для повсякденного меню.
Страви з курки з овочами в духовці характеризуються простотою приготування і не вимагають особливих кулінарних умінь.
Як базовий компонент можуть використовуватися курячі ніжки, стегна, стегенця, крила або філе курячої грудки.
Смачної рум’яної й соковитою вийде курка запечена з овочами в духовці цілою.
М’ясо птиці попередньо маринують з додаванням приправ і спецій.
Овочі, в залежності від рецепта розрізають на порційні шматочки, невеликі використовують цілком. Для смаку овочеву масу приправляють травами, спеціями, а для збереження соковитості рослинною олією.
Птицю з овочами запікають просто на деку, у формі, в рукаві, у фользі, в горщиках, оформляють у вигляді запіканок або рулетів.
А який ваш улюблений рецепт для запікання м’яса курочки?