Чахохбілі з курочки

Грузинська страва “Чахохбілі” зовсім не складна у приготуванні, але результат виходить чудовим. Шматочки курки, приготовані в соусі зі свіжих соковитих помідорів, просто тануть у роті. Часник, зелень і спеції надають страві апетитного аромату. Якщо хочеться чогось нового і незвичайного, спробуйте приготувати чахохбілі з курки за нашим рецептом.

Інгредієнти:

  • Тушка курки ТМ “Чебатурочка – селянська курочка”;
  • Цибуля – 3-4 шт;
  • Солодкий перець – 700 г;
  • Морква – 500 г;
  • Вершкове масло – 500 г;
  • Гострий перець до свого смаку;
  • Часник на смак;
  • Томати у власному соку – 3 банки;
  • Спеції та сіль, свіжа зелень;
  • Лаваш для подачі.

Приготування:

Беремо курку від ТМ “Чебатурочка – селянська курочка” та розбираємо на шматки для обсмажування і бульйону.  

Нарізаємо цибулю середнім кубиком. Також нарізаємо солодкий перець соломкою.

Великими шматками ріжемо моркву.

Збираємо інгредієнти для нашого бульйону – в каструлю до курятини додаємо моркву, розрізану на четвертини цибулину, моркву, лавровий лист, перець та солимо. Заливаємо водою та відправляємо варитися. 

Тим часом на вогонь ставимо казанок та розтоплюємо вершкове масло. У маслі обсмажуємо до готовності шматки курки. Дістаємо готове м’ясо та відставляємо. У казанок в те саме масло закидаємо нарізану цибулю та перець. 

Коли овочі обсмажаться повертаємо курятину в казанок. Додаємо наш бульйон в казанок, щоб все тушкувалося. Орієнтовно ще 45 хвилин.  

За деякий час для гостроти смаку додаємо гострий перець та часник.

Окремо в глибоку миску висипаємо томати у власному соку та переминаємо їх до стану пюре.  Додаємо томати та спеції та тушкуємо ще 20-30 хвилин. 

Чахохбілі готовий! Подаємо зі свіжою зеленню (до свого смаку) та дрібно нарізаним часником. 

Смакуємо з лавашем!