Грузинська страва “Чахохбілі” зовсім не складна у приготуванні, але результат виходить чудовим. Шматочки курки, приготовані в соусі зі свіжих соковитих помідорів, просто тануть у роті. Часник, зелень і спеції надають страві апетитного аромату. Якщо хочеться чогось нового і незвичайного, спробуйте приготувати чахохбілі з курки за нашим рецептом.
Інгредієнти:
Приготування:
Беремо курку від ТМ “Чебатурочка – селянська курочка” та розбираємо на шматки для обсмажування і бульйону.
Нарізаємо цибулю середнім кубиком. Також нарізаємо солодкий перець соломкою.
Великими шматками ріжемо моркву.
Збираємо інгредієнти для нашого бульйону – в каструлю до курятини додаємо моркву, розрізану на четвертини цибулину, моркву, лавровий лист, перець та солимо. Заливаємо водою та відправляємо варитися.
Тим часом на вогонь ставимо казанок та розтоплюємо вершкове масло. У маслі обсмажуємо до готовності шматки курки. Дістаємо готове м’ясо та відставляємо. У казанок в те саме масло закидаємо нарізану цибулю та перець.
Коли овочі обсмажаться повертаємо курятину в казанок. Додаємо наш бульйон в казанок, щоб все тушкувалося. Орієнтовно ще 45 хвилин.
За деякий час для гостроти смаку додаємо гострий перець та часник.
Окремо в глибоку миску висипаємо томати у власному соку та переминаємо їх до стану пюре. Додаємо томати та спеції та тушкуємо ще 20-30 хвилин.
Чахохбілі готовий! Подаємо зі свіжою зеленню (до свого смаку) та дрібно нарізаним часником.
Смакуємо з лавашем!