Серед рецептів. які Ольга Сумська рекомендує приготувати:
Обирай, що приготувати сьогодні та дивуй рідних і близьких постійно новими та смачними стравами.
Запечена курка – дуже смачна страва, яка ідеально підійде як на обід, так і для вечері.
Час приготування: 90 хв.
Страва містить: 310 ккал на 100 г.
Інгредієнти:
Приготування:
Лимон розрізаємо навпіл і одну половину кладемо в середину курки. Туди ж додаємо часник та розмарин. І тоді кладемо другу половинку лимона.
Викладаємо курочку на деко, застелене фольгою.
Натираємо оливковою олією, паприкою, сіллю та перцем.
Загортаємо курку у фольгу і відправляємо її в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів.
Запікати близько години.
За 15 хв до готовності, курку слід дістати та відкрити фольгу, щоб з’явилася апетитна, запечена скоринка.
Прикрашаємо приготовану курочку зеленню і можемо подавати до столу.
Страва, якої ви ще не куштували й рекомендуємо спробувати – курячі коси.
Час приготування: 60 хвилин.
Енергетична цінність: 270 ккал на 150 г.
Інгредієнти:
Готуємо:
Філе нарізаємо невеликими смужками, в розрахунку три смужки на одну косу;
В окремому посуді змішуємо мед, гірчицю та соєвий соус, а також Прованські трави. Ретельно перемішуємо;
До соусу додаємо подрібнений часник;
В маринад занурюємо смужки філе і залишаємо на 30 хв;
Дістаємо смужки м’яса. Беремо три смужки й з одного краю закріплюємо шпажкою та заплітаємо своєрідну косичку (див. у відео);
Викладаємо сформовані коси із курячого філе на розігріту сковорідку, яку перед цим потрібно змастити олією;
Обсмажуємо з обох сторін до готовності. Виливаємо залишки соусу у сковорідку і залишаємо тушкуватися на 15 хвилин.
Готові косички із філе курятини викладаємо на тарілку.
На скільки часто ми задумуємо над тим, що нам приготувати сьогодні для сім’ї? Ми рекомендуємо наступний рецепт – млинці з курочки.
Час приготування: 40 хв
Поживна цінність: на 100 г – 280 ккал
Інгредієнти:
Приготування:
Фарш перекладаємо у чашу блендеру.
Нарізаємо цибулю невеликими шматками та додаємо до фаршу. Додаємо також молоко, сіль та перець. Ретельно збиваємо блендером.
Перекладаємо у посудину фарш і додаємо яйця, натертий сир та всипаємо борошно, вимішуємо.
Обсмажувати на сковороді з обох сторін, яку перед цим змастити оливковою олією.
Рекомендуємо приготувати курячі крильця за рецептом Ольги Сумської.
Час приготування: 150 хв.
Енергетична цінність: 429 ккал на 150 г.
Інгредієнти:
Приготування:
Розрізаємо крильця на дві частини.
Додаємо спеції: хмелі-сунелі, коріандр, перець чилі, паприку, а також сіль та перемішуємо.
Очищаємо часник, дрібно нарізаємо та додаємо до крилець. Також для маринаду додаємо сік половини лимона.
Накриваємо замариновану курочку харчовою плівкою та залишаємо на 1-2 години.
Яєчні білки змішуємо з крохмалем до однорідності та додаємо цей кляр до крилець і вимішуємо.
Розігріваємо сковорідку з великою кількістю олії (смажити будемо як у фритюрі). Смажимо до золотистої скоринки.
Дістаємо крильця з олії й просушуємо на паперових рушниках чи серветках.
Крильця готові до подачі на стіл.
Якщо ви любите готувати, як і команда Чебатурочка. Селянська курочка та Ольга Сумська, тоді зберігайте рецепт гомілочок в пікантному соусі.
Час приготування: 40 хв.
Енергетична цінність: 260 ккал на 150 г.
Інгредієнти:
Приготування:
Гомілки викладаємо у форму для запікання і змащуємо олією, посипаємо сіллю та перцем.
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Ставимо гомілки запікатися на 20-25 хв.
Готуємо пікантний соус: змішуємо в окремій посудині кетчуп, соєвий соус, додаємо подрібнений часник і перець чилі.
Розігріваємо сковорідку. Виливаємо готовий соус і нагріваємо доки не почне густіти.
Дістаємо запечені гомілки й перекладаємо у сковорідку до соусу. Тушкуємо з соусом ще близько 5 хвилин.
На окремій сковорідці обсмажуємо кунжут.
Викладаємо гомілки на тарілку та посипаємо кунжутом.
Кому подобається грузинська кухня? Для Вас наступний рецепт від Ольги Сумської – Чахохбілі.
Час приготування: 60 хв.
Енергетична цінність: 370 ккал на 150 г.
Інгредієнти:
Приготування:
Перекладаємо стегенця в миску та додаємо спеції: сіль, перець, паприка, куркума і карі. Перемішуємо та залишаємо набиратися ароматом спецій.
У сковорідку нагріваємо трохи рослинної олії та викладаємо стегенця. Обсмажуємо їх з обох сторін.
Цибулю нарізаємо на півкільця, а моркву натираємо на тертці.
Обсмажені стегенця перекладаємо зі сковорідки в окрему тарілку. В цю ж сковорідку додаємо підготовлені овочі.
Для соусу змішуємо кетчуп, майонез і трохи води.
Коли цибуля і морква підсмажилися, трішки солимо і повертаємо на сковорідку обсмажені стегенця. Виливаємо також в сковорідку соус і закриваємо кришкою.
Залишаємо все тушкуватися ще на 20-30 хвилин.
Готову страву можна подавати як самостійну, або ж доповнити гарніром до свого смаку.
Пропонуємо вашій увазі м’ясний рулет, який смакуватиме кожному і досить простий у приготуванні.
Час приготування: 60 хв.
Енергетична цінність: 260 ккал на порцію у 200 г.
Інгредієнти:
Приготування:
Цибулю натираємо (можна цибулю пропустити через м’ясорубку за бажанням), а зелень нарізаємо та додаємо до курячого фаршу.
Додаємо сіль та перець і ретельно вимішуємо.
Натираємо твердий сир.
Беремо листок лавашу, розстелюємо та посипаємо натертим сиром. Другим листком лавашу накриваємо перший, який посипали сиром.
Зверху на лаваші викладаємо фарш і розподіляємо його. Посипаємо фарш паприкою, і закручуємо лаваш в рулет.
Викладаємо рулет на деко, який застели пергаментним папером. Збиваємо одне яйце і змащуємо його перед запіканням.
Рулет ставимо у розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо 30-35 хвилин.
Готовий м’ясний рулет нарізаємо та подаємо до столу.
Наступна у нас страва дня – Гуляш. Готуємо разом з Ольгою Сумською та Чебатурочка. Селянська курочка.
Час приготування: 50 хв.
Енергетична цінність: 320 ккал на 200 г.
Інгредієнти:
Приготування:
Ставимо на плиту сковорідку, змащуємо олією та розігріваємо.
В цей час, нарізаємо напівкільцями цибулю і викладаємо її на сковорідку.
До цибулі на сковорідку викладаємо курячі сердечка та смажимо на помірному вогні орієнтовно 5-7 хвилин.
Далі натираємо моркву на тертці та додаємо на сковорідку до сердечок. Також додаємо томатну пасту.
Беремо борошно та змішуємо з невеликою кількістю холодної води. Виливаємо на сковорідку, солимо та перчимо. Після цього ретельно вимішуємо всі інгредієнти та продовжуємо смажити ще 7-10 хв.
Наступний етап – додаємо окріп в сковорідку (щоб покрив овочі) та залишаємо тушкуватися ще на 25 – 30 хв.
На завершення приготування дрібнимо часник і зелень та додаємо на сковорідку. Також додаємо кілька ложок сметани й розмішуємо, після чого тушкуємо ще 5 хв.
Готову страву перед подачею до столу можна прикрасити зеленню.
Саме цей рецепт котлеток нашій команді сподобався найбільше. Тому рекомендуємо обов’язково приготувати печінкові котлети за рецептом Ольги Сумської.
Час приготування: 40 хвилин.
Енергетична цінність: 170 ккал на порцію в 100 г.
Інгредієнти:
Приготування:
Очищаємо цибулю та дрібнимо у блендері.
Додаємо у блендер печінку і готуємо фарш.
Приготовлений фарш перекладаємо в миску і додаємо нарізану зелень. Сюди ж додаємо яйця, сіль та перець.
У майже готовий фарш додаємо панірувальні сухарі та ретельно все вимішуємо.
Обсмажуємо печінкові котлети на добре розігрітій сковорідці.
Печінкові котлети найбільше смакують зі сметаною та гарніром, на ваш вибір.
Якщо хочете щось пікантне та незвичне – пропонуємо салат з куркою та грейпфрутом.
Час приготування: 40 хвилин.
Енергетична цінність: 290 ккал на порцію 150 г.
Інгредієнти:
Приготування:
Нарізаємо філе маленькими смужками.
Розігріваємо сковорідку та змащуємо оливковою олією. Сюди ж викладаємо шматочки філе, перчимо та солимо.
Доки філе смажиться, обережно очищуємо грейпфрут.
Нарізаємо також цибулю напівкільцями.
Для соусу об’єднуємо гірчицю та оливкову олію. Ретельно перемішуємо до однорідності.
В тарілку для салату викладаємо м’ясо, додаємо грейпфрут, цибулю і зелень, заправляємо соусом та вимішуємо.
Коли обмаль часу, а треба нагодувати сім’ю тоді вам підійде рецепт лінивої піци.
Час приготування: 30 хв.
Енергетична цінність: 270 ккал на 200 г.
Інгредієнти:
Приготування:
На розігріту сковорідку викладаємо фарш та смажимо близько 10 хвилин, перемішуючи його.
Багет розрізаємо навпіл та виймаємо м’яку частину. Викладаємо їх на деко, застелене пергаментом, і трішки підсушуємо в духовці.
Томати за допомогою кип’ятку очищаємо від шкірки та додаємо до фаршу. Розминаємо м’ясо з томатами та ретельно перемішуємо.
Нарізаємо моцарелу кубиками та дрібнимо зелень.
Дістаємо деко з духовки та розпочинаємо збирати “ліниву піцу”: в багети кладемо підсмажений фарш, сир та присипаємо зеленню.
Багети повертаємо в духовку і запікаємо ще 5-7 хвилин.
Гострі крильця Баффало. Зізнавайтеся хто фанат цієї страви?
Час приготування: 50 хвилин.
Енергетична цінність: 450 ккал на 150 грамів.
Інгредієнти:
Приготування:
Крильця розрізаємо на дві частини та перекладаємо у миску.
До крилець додаємо часник, чилі, кмин, перець, орегано та солодку паприку. Додаємо також борошно і поступово заливаємо вершками, перемішуючи крильця. Суміш за консистенцією має вийти не надто рідкого тіста.
Ретельно перемішуємо крильця, аби кожен шматочок був в клярі.
Найкраще смажити на фритюрі, або ж у значній кількості олії. Смажимо крильця до хрусткої скоринки.
В сковорідці розтоплюємо вершкове масло, додаємо томатний соус, паприку і сіль.
Соус трохи нагріваємо. Крильця із фритюру перекладаємо на сковорідку і перемішуємо.
Готові крильця перекладаємо на тарілку і пригощаємо друзів та близьких!
Вашій увазі оригінальну закуску із курячих шлунків.
Час приготування: 50 хвилин.
Енергетична цінність: 120 ккал на порцію 150 грамів.
Інгредієнти:
Приготування:
Відварюємо курячі шлуночки. Перший бульйон зливаємо.
Заливаємо шлуночки новою водою, ставимо на вогонь. В каструлю додаємо 2 зубчики часнику, лавровий листок, половину звичайної цибулі та солимо. Готуємо наваристий бульйон.
Нарізаю синю цибулю тонкими напівкільцями та викладаємо на тарілку.
Також нарізаємо тонкими смужками жовтий та червоний перець та кладемо на тарілку до цибулі. Туди ж додаємо нарізану зелену цибулю і перемішуємо.
Готові шлуночки дістаємо та зачекаємо доки охолонуть. Після цього нарізаємо невеликими смужками та викладаємо до овочів. Перемішуємо та заправляємо соусом.
Заправка для закуски:
Дрібно нарізаємо часник до консистенції пюре. В окремий посуд додаємо часник, солимо та перчимо. Вливаємо соєвий соус, мед, сік лимону, олію і на завершення додаємо 1-2 ложки бульйону в якому варилися шлунки. Доповнимо соус невеликою кількістю оцту та цедрою лайма. Ретельно все перемішуємо.
На завершення підбірки пропонуємо приготувати дуже смачний і корисний картопляний суп-пюре з гомілочками Чебатурочка. Селянська курочка.
Час приготування: 50 хвилин.
Енергетична цінність: 320 ккал на порцію в 310 грамів.
Інгредієнти:
Приготування:
Розрізаємо помідори навпіл та кладемо в холодильник.
Нарізаємо напівкільцями цибулю та моркву, а також подрібнюємо часник.
В каструлі нагріваємо трішки олії. Викладаємо овочі й смажимо до золотистого кольору.
Картоплю нарізаємо кубиками та викладаємо до інших овочів та смажимо ще 5 хвилин.
Зверху на овочі викладаємо гомілки та підсмажуємо 2 хвилини.
Заливаємо овочі з гомілками водою, доводимо до кипіння та варимо 20-25 хвилин.
Коли суп приготувався, дістаємо гомілки з каструлі та відділяємо м’ясо від кісток, трішки підсолюємо.
Овочі перебиваємо блендером до однорідності. Натираємо 200 грамів сиру та додаємо в каструлю. Ще раз доводимо до кипіння, солимо та перчимо.
В тарілку наливаємо крем-суп, зверху додаємо м’ясо і прикрашаємо холодними помідорами та зеленню.