Ольга Сумська розповіла, що любить готувати із “Чебатурочки – селянської курочки”
Курочку від нашого бренду смакує тисячам українських сімей. Серед фанатів ТМ "Чебатурочка - селянська курочка" є й Ольга Сумська, яка поділилася підбіркою улюблених рецептів.

Серед рецептів. які Ольга Сумська рекомендує приготувати:

  • Запечена курочка
  • Курячі коси
  • Млинці із курочки
  • Курячі крильця
  • Гомілочки в пікантному соусі
  • Чахохбілі
  • М’ясний рулет
  • Гуляш
  • Котлети з курячої печінки
  • Салат з курочкою та грейпфрутом
  • Лінива піца
  • Крильця Баффало
  • Закуска з курячих шлунків
  • Суп пюре з гомілками

Обирай, що приготувати сьогодні та дивуй рідних і близьких постійно новими та смачними стравами.

Запечена курка – дуже смачна страва, яка ідеально підійде як на обід, так і для вечері.

Час приготування: 90 хв.

Страва містить: 310 ккал на 100 г.

Інгредієнти:

  • Курка від Чебатурочка. Селянська курочка;
  • Лимон – 1 шт.;
  • Сушена паприка – на свій смак;
  • Часник – 4 зубчики;
  • Розмарин – на свій смак;
  • Оливкова олія;
  • Сіль та перець.

Приготування:

➡️ Лимон розрізаємо навпіл і одну половину кладемо в середину курки. Туди ж додаємо часник та розмарин. І тоді кладемо другу половинку лимона.

➡️ Викладаємо курочку на деко, застелене фольгою.

➡️Натираємо оливковою олією, паприкою, сіллю та перцем.

➡️ Загортаємо курку у фольгу і відправляємо її в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів.

➡️ Запікати близько години.

За 15 хв до готовності, курку слід дістати та відкрити фольгу, щоб з’явилася апетитна, запечена скоринка.

Прикрашаємо приготовану курочку зеленню і можемо подавати до столу.

Страва, якої ви ще не куштували й рекомендуємо спробувати – курячі коси.

Час приготування: 60 хвилин.

Енергетична цінність: 270 ккал на 150 г.

Інгредієнти:

Готуємо:

➡️ Філе нарізаємо невеликими смужками, в розрахунку три смужки на одну косу;

➡️ В окремому посуді змішуємо мед, гірчицю та соєвий соус, а також Прованські трави. Ретельно перемішуємо;

➡️ До соусу додаємо подрібнений часник;

➡️ В маринад занурюємо смужки філе і залишаємо на 30 хв;

➡️ Дістаємо смужки м’яса. Беремо три смужки й з одного краю закріплюємо шпажкою та заплітаємо своєрідну косичку (див. у відео);

➡️ Викладаємо сформовані коси із курячого філе на розігріту сковорідку, яку перед цим потрібно змастити олією;

➡️ Обсмажуємо з обох сторін до готовності. Виливаємо залишки соусу у сковорідку і залишаємо тушкуватися на 15 хвилин.

Готові косички із філе курятини викладаємо на тарілку.

На скільки часто ми задумуємо над тим, що нам приготувати сьогодні для сім’ї? Ми рекомендуємо наступний рецепт – млинці з курочки.

Час приготування: 40 хв

Поживна цінність: на 100 г – 280 ккал

Інгредієнти:

  • Фарш філейний Чебатурочка. Селянська курочка;
  • Твердий сир – 100 г;
  • Яйця – 2 шт;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Молоко – 150 мл;
  • Борошно – 150 г;
  • Оливкова олія;
  • Сіль та перець на смак.

Приготування:

➡️ Фарш перекладаємо у чашу блендеру.

➡️ Нарізаємо цибулю невеликими шматками та додаємо до фаршу. Додаємо також молоко, сіль та перець. Ретельно збиваємо блендером.

➡️ Перекладаємо у посудину фарш і додаємо яйця, натертий сир та всипаємо борошно, вимішуємо.

➡️ Обсмажувати на сковороді з обох сторін, яку перед цим змастити оливковою олією.

Рекомендуємо приготувати курячі крильця за рецептом Ольги Сумської.

Час приготування: 150 хв.

Енергетична цінність: 429 ккал на 150 г.

Інгредієнти:

  • Курячі крильця – 1 кг;
  • Яєчні білки – 2 шт.;
  • Крохмаль – 2 ст.л;
  • Лимонний сік – 2 ст.л;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Паприка – на власний смак;
  • Перець чилі – на власний смак;
  • Коріандр – на власний смак;
  • Хмелі-сунелі – на власний смак;
  • Сіль – на власний смак;
  • Рослинна олія.

Приготування:

➡️ Розрізаємо крильця на дві частини.

➡️ Додаємо спеції: хмелі-сунелі, коріандр, перець чилі, паприку, а також сіль та перемішуємо.

➡️ Очищаємо часник, дрібно нарізаємо та додаємо до крилець. Також для маринаду додаємо сік половини лимона.

➡️ Накриваємо замариновану курочку харчовою плівкою та залишаємо на 1-2 години.

➡️ Яєчні білки змішуємо з крохмалем до однорідності та додаємо цей кляр до крилець і вимішуємо.

➡️ Розігріваємо сковорідку з великою кількістю олії (смажити будемо як у фритюрі). Смажимо до золотистої скоринки.

➡️ Дістаємо крильця з олії й просушуємо на паперових рушниках чи серветках.

Крильця готові до подачі на стіл.

Якщо ви любите готувати, як і команда Чебатурочка. Селянська курочка та Ольга Сумська, тоді зберігайте рецепт гомілочок в пікантному соусі.

Час приготування: 40 хв.

Енергетична цінність: 260 ккал на 150 г.

Інгредієнти:

  • Гомілки – 4 шт.;
  • Соєвий соус – 6 ст.л;
  • Кетчуп – 5 ст.л;
  • Перець чилі свіжий – 1-2 шт.;
  • Часник – 2-3 зубчики;
  • Рослинна олія – на власний смак;
  • Кунжут білий – 1 ст.л;
  • Сіль/перець.

Приготування:

➡️ Гомілки викладаємо у форму для запікання і змащуємо олією, посипаємо сіллю та перцем.

➡️ Розігріваємо духовку до 180 градусів. Ставимо гомілки запікатися на 20-25 хв.

➡️ Готуємо пікантний соус: змішуємо в окремій посудині кетчуп, соєвий соус, додаємо подрібнений часник і перець чилі.

➡️Розігріваємо сковорідку. Виливаємо готовий соус і нагріваємо доки не почне густіти.

➡️ Дістаємо запечені гомілки й перекладаємо у сковорідку до соусу. Тушкуємо з соусом ще близько 5 хвилин.

➡️ На окремій сковорідці обсмажуємо кунжут.

Викладаємо гомілки на тарілку та посипаємо кунжутом.

Кому подобається грузинська кухня? Для Вас наступний рецепт від Ольги Сумської – Чахохбілі.

Час приготування: 60 хв.

Енергетична цінність: 370 ккал на 150 г.

Інгредієнти:

  • Стегенця курочки Чебатурочка. Селянська курочка – 4 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Кетчуп – 2 ст. л;
  • Майонез – 1 ст.л;
  • Куркума – до свого смаку;
  • Паприка – до свого смаку;
  • Карі – до свого смаку;
  • Олія рослинна – до свого смаку;
  • Зелень;
  • Сіль та перець.

Приготування:

➡️ Перекладаємо стегенця в миску та додаємо спеції: сіль, перець, паприка, куркума і карі. Перемішуємо та залишаємо набиратися ароматом спецій.

➡️ У сковорідку нагріваємо трохи рослинної олії та викладаємо стегенця. Обсмажуємо їх з обох сторін.

➡️ Цибулю нарізаємо на півкільця, а моркву натираємо на тертці.

➡️ Обсмажені стегенця перекладаємо зі сковорідки в окрему тарілку. В цю ж сковорідку додаємо підготовлені овочі.

➡️ Для соусу змішуємо кетчуп, майонез і трохи води.

➡️ Коли цибуля і морква підсмажилися, трішки солимо і повертаємо на сковорідку обсмажені стегенця. Виливаємо також в сковорідку соус і закриваємо кришкою.

➡️ Залишаємо все тушкуватися ще на 20-30 хвилин.

Готову страву можна подавати як самостійну, або ж доповнити гарніром до свого смаку.

Пропонуємо вашій увазі м’ясний рулет, який смакуватиме кожному і досить простий у приготуванні.

Час приготування: 60 хв.

Енергетична цінність: 260 ккал на порцію у 200 г.

Інгредієнти:

  • Лаваш – 1 уп.;
  • Фарш філейний Чебатурочка. Селянська курочка;
  • Твердий сир – 200 г;
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Зелень до свого смаку;
  • Солодка паприка – 50 г;
  • Сіль та перець.

Приготування:

➡️ Цибулю натираємо (можна цибулю пропустити через м’ясорубку за бажанням), а зелень нарізаємо та додаємо до курячого фаршу.

➡️ Додаємо сіль та перець і ретельно вимішуємо.

➡️ Натираємо твердий сир.

➡️ Беремо листок лавашу, розстелюємо та посипаємо натертим сиром. Другим листком лавашу накриваємо перший, який посипали сиром.

➡️ Зверху на лаваші викладаємо фарш і розподіляємо його. Посипаємо фарш паприкою, і закручуємо лаваш в рулет.

➡️ Викладаємо рулет на деко, який застели пергаментним папером. Збиваємо одне яйце і змащуємо його перед запіканням.

➡️ Рулет ставимо у розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо 30-35 хвилин.

Готовий м’ясний рулет нарізаємо та подаємо до столу.

Наступна у нас страва дня – Гуляш. Готуємо разом з Ольгою Сумською💙 та Чебатурочка. Селянська курочка.

Час приготування: 50 хв.

Енергетична цінність: 320 ккал на 200 г.

Інгредієнти:

  • Курячі сердечка – 400 г;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Сметана – 70 г;
  • Томатна паста – 1 ст.л;
  • Борошно – 2 ст.л;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Зелень – до свого смаку;
  • Олія рослинна;
  • Сіль та перець.

Приготування:

➡️ Ставимо на плиту сковорідку, змащуємо олією та розігріваємо.

➡️ В цей час, нарізаємо напівкільцями цибулю і викладаємо її на сковорідку.

➡️ До цибулі на сковорідку викладаємо курячі сердечка та смажимо на помірному вогні орієнтовно 5-7 хвилин.

➡️ Далі натираємо моркву на тертці та додаємо на сковорідку до сердечок. Також додаємо томатну пасту.

➡️ Беремо борошно та змішуємо з невеликою кількістю холодної води. Виливаємо на сковорідку, солимо та перчимо. ➡️ Після цього ретельно вимішуємо всі інгредієнти та продовжуємо смажити ще 7-10 хв.

➡️ Наступний етап – додаємо окріп в сковорідку (щоб покрив овочі) та залишаємо тушкуватися ще на 25 – 30 хв.

➡️ На завершення приготування дрібнимо часник і зелень та додаємо на сковорідку. Також додаємо кілька ложок сметани й розмішуємо, після чого тушкуємо ще 5 хв.

Готову страву перед подачею до столу можна прикрасити зеленню.

Саме цей рецепт котлеток нашій команді сподобався найбільше. Тому рекомендуємо обов’язково приготувати печінкові котлети за рецептом Ольги Сумської.

Час приготування: 40 хвилин.

Енергетична цінність: 170 ккал на порцію в 100 г.

Інгредієнти:

  • Куряча печінка – 300 г;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Цибуля – 2-3 шт.;
  • Панірувальні сухарі – 1 ст.л;
  • Зелень до свого смаку;
  • Рослинна олія;
  • Сіль та перець.

Приготування:

➡️ Очищаємо цибулю та дрібнимо у блендері.

➡️ Додаємо у блендер печінку і готуємо фарш.

➡️ Приготовлений фарш перекладаємо в миску і додаємо нарізану зелень. Сюди ж додаємо яйця, сіль та перець.

➡️ У майже готовий фарш додаємо панірувальні сухарі та ретельно все вимішуємо.

➡️ Обсмажуємо печінкові котлети на добре розігрітій сковорідці.

Печінкові котлети найбільше смакують зі сметаною та гарніром, на ваш вибір.

Якщо хочете щось пікантне та незвичне – пропонуємо салат з куркою та грейпфрутом.

Час приготування: 40 хвилин.

Енергетична цінність: 290 ккал на порцію 150 г.

Інгредієнти:

  • Куряче філе Чебатурочка. Селянська курочка – 200 г;
  • Грейпфрут – 1 шт.;
  • Червона цибуля – 1 шт.;
  • Оливкова олія – 4 ст.л;
  • Гірчиця в зернах – 1-2 ч.л;
  • Зелень на власний смак;
  • Сіль та перець.

Приготування:

➡️ Нарізаємо філе маленькими смужками.

➡️ Розігріваємо сковорідку та змащуємо оливковою олією. Сюди ж викладаємо шматочки філе, перчимо та солимо.

➡️ Доки філе смажиться, обережно очищуємо грейпфрут.

➡️ Нарізаємо також цибулю напівкільцями.

➡️ Для соусу об’єднуємо гірчицю та оливкову олію. Ретельно перемішуємо до однорідності.

В тарілку для салату викладаємо м’ясо, додаємо грейпфрут, цибулю і зелень, заправляємо соусом та вимішуємо.

Коли обмаль часу, а треба нагодувати сім’ю тоді вам підійде рецепт лінивої піци.

Час приготування: 30 хв.

Енергетична цінність: 270 ккал на 200 г.

Інгредієнти:

  • Курячий фарш – 500 г;
  • Томати – 350 г;
  • Моцарела – 250 г;
  • Багет-1 шт.;
  • Зелень на власний смак;
  • Рослинна олія.

Приготування:

➡️ На розігріту сковорідку викладаємо фарш та смажимо близько 10 хвилин, перемішуючи його.

➡️ Багет розрізаємо навпіл та виймаємо м’яку частину. Викладаємо їх на деко, застелене пергаментом, і трішки підсушуємо в духовці.

➡️ Томати за допомогою кип’ятку очищаємо від шкірки та додаємо до фаршу. Розминаємо м’ясо з томатами та ретельно перемішуємо.

➡️ Нарізаємо моцарелу кубиками та дрібнимо зелень.

➡️ Дістаємо деко з духовки та розпочинаємо збирати “ліниву піцу”: в багети кладемо підсмажений фарш, сир та присипаємо зеленню.

➡️ Багети повертаємо в духовку і запікаємо ще 5-7 хвилин.

Гострі крильця Баффало. Зізнавайтеся хто фанат цієї страви?

Час приготування: 50 хвилин.

Енергетична цінність: 450 ккал на 150 грамів.

Інгредієнти:

  • Курячі крильця – 750 г;
  • Борошно – 100 г;
  • Вершки – 150-200 мл;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Сушений часник – за смаком;
  • Сухий чилі – за смаком;
  • Кмин – за смаком;
  • Орегано – за смаком;
  • Солодка паприка – за смаком;
  • Томатний соус – 150 г;
  • Петрушка – за смаком;
  • Сіль та перець;
  • Рослинна олія.

Приготування:

➡️ Крильця розрізаємо на дві частини та перекладаємо у миску.

➡️ До крилець додаємо часник, чилі, кмин, перець, орегано та солодку паприку. Додаємо також борошно і поступово заливаємо вершками, перемішуючи крильця. Суміш за консистенцією має вийти не надто рідкого тіста.

➡️ Ретельно перемішуємо крильця, аби кожен шматочок був в клярі.

➡️ Найкраще смажити на фритюрі, або ж у значній кількості олії. Смажимо крильця до хрусткої скоринки.

➡️ В сковорідці розтоплюємо вершкове масло, додаємо томатний соус, паприку і сіль.

➡️ Соус трохи нагріваємо. Крильця із фритюру перекладаємо на сковорідку і перемішуємо.

Готові крильця перекладаємо на тарілку і пригощаємо друзів та близьких!

Вашій увазі оригінальну закуску із курячих шлунків.

Час приготування: 50 хвилин.

Енергетична цінність: 120 ккал на порцію 150 грамів.

Інгредієнти:

  • Курячі шлунки – 400 г;
  • Перець жовтий – половина;
  • Перець червоний – половина;
  • Цибуля – половина;
  • Синя цибуля – 1 шт.;
  • Зелена цибуля – за смаком;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Соєвий соус – 2 ст.л;
  • Мед – 1 ст.л;
  • Лимонний сік – за смаком;
  • Олія – 1 ч.л;
  • Оцет – 0,5 ч.л;
  • Лайм – 1 шт.;
  • Лавровий лист – 2 шт.;
  • Сіль та перець.

Приготування:

➡️ Відварюємо курячі шлуночки. Перший бульйон зливаємо.

➡️ Заливаємо шлуночки новою водою, ставимо на вогонь. В каструлю додаємо 2 зубчики часнику, лавровий листок, половину звичайної цибулі та солимо. Готуємо наваристий бульйон.

➡️ Нарізаю синю цибулю тонкими напівкільцями та викладаємо на тарілку.

➡️ Також нарізаємо тонкими смужками жовтий та червоний перець та кладемо на тарілку до цибулі. Туди ж додаємо нарізану зелену цибулю і перемішуємо.

➡️ Готові шлуночки дістаємо та зачекаємо доки охолонуть. Після цього нарізаємо невеликими смужками та викладаємо до овочів. Перемішуємо та заправляємо соусом.

Заправка для закуски:

➡️ Дрібно нарізаємо часник до консистенції пюре. В окремий посуд додаємо часник, солимо та перчимо. Вливаємо соєвий соус, мед, сік лимону, олію і на завершення додаємо 1-2 ложки бульйону в якому варилися шлунки. Доповнимо соус невеликою кількістю оцту та цедрою лайма. Ретельно все перемішуємо.

На завершення підбірки пропонуємо приготувати дуже смачний і корисний картопляний суп-пюре з гомілочками Чебатурочка. Селянська курочка💙.

Час приготування: 50 хвилин.

Енергетична цінність: 320 ккал на порцію в 310 грамів.

Інгредієнти:

  • Курячі гомілки – 5 шт.;
  • Сир твердий – 200 г;
  • Помідори – 150 г;
  • Картопля – 5-6 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Зелень – за смаком;
  • Рослинна олія;
  • Сіль та перець.

Приготування:

➡️ Розрізаємо помідори навпіл та кладемо в холодильник.

➡️ Нарізаємо напівкільцями цибулю та моркву, а також подрібнюємо часник.

➡️ В каструлі нагріваємо трішки олії. Викладаємо овочі й смажимо до золотистого кольору.

➡️ Картоплю нарізаємо кубиками та викладаємо до інших овочів та смажимо ще 5 хвилин.

➡️ Зверху на овочі викладаємо гомілки та підсмажуємо 2 хвилини.

➡️ Заливаємо овочі з гомілками водою, доводимо до кипіння та варимо 20-25 хвилин.

➡️ Коли суп приготувався, дістаємо гомілки з каструлі та відділяємо м’ясо від кісток, трішки підсолюємо.

➡️ Овочі перебиваємо блендером до однорідності. Натираємо 200 грамів сиру та додаємо в каструлю. Ще раз доводимо до кипіння, солимо та перчимо.

В тарілку наливаємо крем-суп, зверху додаємо м’ясо і прикрашаємо холодними помідорами та зеленню.