Смажена курочка з пармезаном у вершковому соусі

Існує безліч способів приготування Чебатурочка. Селянська курочка : на грилі, пательні, мангалі, у духовці. Проте який би спосіб ви не обрали, слід подумати про смачний соус та красиву подачу.

У вихідний спробуйте приготувати на пательні смажену курку з пармезаном у вершковому соусі 💙

Інгредієнти:

🔹1/2 cклянки борошна;

🔹 3/4 cклянки тертого пармезану;

🔹 1 ч. ложки часникового порошку;

🔹 цедра 1/2 лимона;

🔹 сіль та чорний перець на ваш смак;

🔹 3 курячі грудки без шкіри;

🔹 2 ст. ложки оливкової олії;

🔹 1 ст. ложка вершкового масла;

🔹 2 подрібнені зубчики часнику;

🔹 2 cклянки шпинату;

🔹 1 cклянка вершків;

🔹 2/3 cклянки курячого бульйону;

🔹 1 лимон, нарізаний кільцями;

🔹 1/4 cклянки тонко подрібненого свіжого базиліку.

Готуємо:

👉 У великій мисці з’єднайте борошно з 1/4 склянки пармезану, часникового порошку та цедрою лимона. Приправте сіллю і перцем. Ретельно перемішайте виделкою.

👉 Занурте курячу грудку у цю суміш. Відкладіть її.

👉 У сковорідці на середньому вогні розігрівайте олію.

👉 Покладіть курку та смажте до золотистого кольору протягом 6 хвилин. Переверніть смажте з іншого боку. Приберіть курку з пательні.

👉 Зменште вогонь до середнього і покладіть на сковорідку вершкове масло. Коли воно розтопиться, додайте часник і смажте до аромату, приблизно протягом 1 хвилини.

👉 Додайте шпинат і смажте протягом 1-2 хвилин.

👉 Додайте курячий бульйон, вершки та 1/2 склянки пармезану та приправте ще сіллю та перцем. Перемішайте.

👉 Додайте скибочки лимона і варіть до загуснення протягом 3-4 хвилин.

👉 Поверніть курку на сковорідку і тушкуйте до готовності курки, ще 5-6 хвилин.

Коли курка буде готова, прийміть сковорідку з вогню і прикрасьте базиліком перед подачею.

Смачного!