Існує безліч способів приготування Чебатурочка. Селянська курочка : на грилі, пательні, мангалі, у духовці. Проте який би спосіб ви не обрали, слід подумати про смачний соус та красиву подачу.
У вихідний спробуйте приготувати на пательні смажену курку з пармезаном у вершковому соусі
Інгредієнти:
3/4 cклянки тертого пармезану;
1 ч. ложки часникового порошку;
цедра 1/2 лимона;
сіль та чорний перець на ваш смак;
3 курячі грудки без шкіри;
2 ст. ложки оливкової олії;
1 ст. ложка вершкового масла;
2 подрібнені зубчики часнику;
2 cклянки шпинату;
1 cклянка вершків;
2/3 cклянки курячого бульйону;
1 лимон, нарізаний кільцями;
1/4 cклянки тонко подрібненого свіжого базиліку.
Готуємо:
У великій мисці з’єднайте борошно з 1/4 склянки пармезану, часникового порошку та цедрою лимона. Приправте сіллю і перцем. Ретельно перемішайте виделкою.
Занурте курячу грудку у цю суміш. Відкладіть її.
У сковорідці на середньому вогні розігрівайте олію.
Покладіть курку та смажте до золотистого кольору протягом 6 хвилин. Переверніть смажте з іншого боку. Приберіть курку з пательні.
Зменште вогонь до середнього і покладіть на сковорідку вершкове масло. Коли воно розтопиться, додайте часник і смажте до аромату, приблизно протягом 1 хвилини.
Додайте шпинат і смажте протягом 1-2 хвилин.
Додайте курячий бульйон, вершки та 1/2 склянки пармезану та приправте ще сіллю та перцем. Перемішайте.
Додайте скибочки лимона і варіть до загуснення протягом 3-4 хвилин.
Поверніть курку на сковорідку і тушкуйте до готовності курки, ще 5-6 хвилин.
Коли курка буде готова, прийміть сковорідку з вогню і прикрасьте базиліком перед подачею.
Смачного!