Найсмачніший жульєн з курочкою та грибами

Напевно, однією з найсмачніших страв з курки та грибів є жульєн. Приготуйте і насолодись стравою, особливо в ці перші прохолодні дні осені.

Інгредієнти:

🔹 400 г печериць

🔹 250-300 г філе зі стегна курочки

🔹 1 шт. цибуля ріпчаста

🔹 20 г вершкового масла

🔹 1 ст. л. оливкової олії

🔹 2 зубчики часнику

🔹 100 г сиру Брі

🔹 100 г твердого сиру

🔹 50-100 мл вершків

🔹 1-2 дрібки меленого мускатного горіха

🔹 за смаком сіль та перець

Приготування:

👉 Розігрійте духовку до 180 градусів. Два зубчики часнику почистить та дрібно поріжте. Одну цибулину почистьте і поріжте середнім кубиком. Замість звичайної ріпчастої цибулі можете використовувати білу

👉 Гриби (400 г) помийте і поріжте на шматочки середнього розміру. Для приготування цієї страви ви можете використовувати печериці або можете зробити грибний мікс.

👉 Філе стегна курочки поріжте тонкими смужками.

👉 Розігрійте сковорідку із сумішшю вершкового масла і 1 ст. л. оливкової олії.

👉 Викладіть до сковорідки порізані часник та цибулю й обсмажте 2-3 хвилини до прозорості. Додайте до них порізані гриби та тушкуйте ще 3-4 хвилини.

👉 Додайте в сковорідку шматки курочки, посоліть за смаком і обсмажуйте орієнтовно протягом 4-5 хвилин.

👉 Сир брі (100 г) поріжте невеликими шматочками. У цьому рецепті він виступає у якості соусу для грибів і курки. Можна замінити на кілька ложок густої сметани.

👉 Шматочки сиру брі та 1-2 дрібки мускатного горіха додайте в сковорідку. Тушкуйте приблизно хвилину, поки сир не розплавиться. Потім додайте 50-100 мл вершків, регулюйте їх кількість в залежності від консистенції. Потрібно, щоб маса не була дуже рідкою, але і не стала сухою.

👉 Перекладіть суміш зі сковорідки у форми (можете використовувати як одну велику, так і менші порційні) для запікання необхідного розміру.

👉 Поперчіть за смаком і притрусіть жульєн сиром, натертим на крупну тертку (100 г), поставте у духовку на 15-20 хвилин, поки сир не розтане і не візьметься золотавою скоринкою.

Переконані, що Ваш жульєн буде смачним і його обов’язково оцінять рідні та близькі!

Смачного!