Напевно, однією з найсмачніших страв з курки та грибів є жульєн. Приготуйте і насолодись стравою, особливо в ці перші прохолодні дні осені.
Інгредієнти:
400 г печериць
250-300 г філе зі стегна курочки
20 г вершкового масла
1 ст. л. оливкової олії
2 зубчики часнику
100 г сиру Брі
100 г твердого сиру
50-100 мл вершків
1-2 дрібки меленого мускатного горіха
за смаком сіль та перець
Приготування:
Розігрійте духовку до 180 градусів. Два зубчики часнику почистить та дрібно поріжте. Одну цибулину почистьте і поріжте середнім кубиком. Замість звичайної ріпчастої цибулі можете використовувати білу
Гриби (400 г) помийте і поріжте на шматочки середнього розміру. Для приготування цієї страви ви можете використовувати печериці або можете зробити грибний мікс.
Філе стегна курочки поріжте тонкими смужками.
Розігрійте сковорідку із сумішшю вершкового масла і 1 ст. л. оливкової олії.
Викладіть до сковорідки порізані часник та цибулю й обсмажте 2-3 хвилини до прозорості. Додайте до них порізані гриби та тушкуйте ще 3-4 хвилини.
Додайте в сковорідку шматки курочки, посоліть за смаком і обсмажуйте орієнтовно протягом 4-5 хвилин.
Сир брі (100 г) поріжте невеликими шматочками. У цьому рецепті він виступає у якості соусу для грибів і курки. Можна замінити на кілька ложок густої сметани.
Шматочки сиру брі та 1-2 дрібки мускатного горіха додайте в сковорідку. Тушкуйте приблизно хвилину, поки сир не розплавиться. Потім додайте 50-100 мл вершків, регулюйте їх кількість в залежності від консистенції. Потрібно, щоб маса не була дуже рідкою, але і не стала сухою.
Перекладіть суміш зі сковорідки у форми (можете використовувати як одну велику, так і менші порційні) для запікання необхідного розміру.
Поперчіть за смаком і притрусіть жульєн сиром, натертим на крупну тертку (100 г), поставте у духовку на 15-20 хвилин, поки сир не розтане і не візьметься золотавою скоринкою.
Переконані, що Ваш жульєн буде смачним і його обов’язково оцінять рідні та близькі!
Смачного!