Ідеальний супчик із селянської курочки

Для багатьох із нас супчик чи бульйон з курочкою – це про домашню турботу рідних. І цієї холодної осені, коли ми трішки змерзли в укриттях, бомбосховищах – хочеться все більше домашнього тепла! Тому пропонуємо приготувати такий супчик, як готувала мама та ділимося базовими порадами.

Яку курку взяти на супчик:

🔹 три стегна вагою 150 грамів кожне, для наваристого супу з великим вмістом м’яса;

🔹 4 крильця вагою 100 грамів кожне, для жирного, але не дуже м’ясного;

🔹 для дієтичного супу, 1 філе вагою 300 грамів, для не дуже дієтичного — філе зі шкірою;

🔹 курячі ніжки — 5-6 штук в залежності від розміру, або чверть цілої невеликої курочки.

Що можна не класти в першу страву з курочкою:

🔹 можна не додавати картоплю, однак враховуйте, що тоді супичи бульйон буде менш поживним, а тому краще картоплю чимось замінити. Додайте трохи більше моркви й вермішелі, а коли страва звариться, покладіть в тарілки варене вкруту куряче яйце.

🔹 також можна не додавати вермішель, замінивши її на рис — на каструлю 3 літри достатньо 3 столових ложок рису з гіркою — краще круглозерного. Також можна використовувати домашню локшину або взагалі зробити галушки.

Як зробити курячий суп смачніше

👉 В курячому супі відмінно поєднуються солодкуваті овочі — капуста броколі, болгарський перець, томат, цибуля-порей, кабачки — їх можна нарізати та додати до овочів при смаженні або за 10-15 хвилин прямо в каструлю. Також можна додати селеру або щавель.

👉 Щоб зробити курячий суп повноцінним і дуже поживним, додайте 100 г плавленого сиру за 2 хвилини до закінчення варіння.