На вихідних хочеться зібрати рідних і друзів разом, а для цього ще й пригостити смачним! Рекомендуємо від нашої команди – курочку запечену з грушами!
Так, так! Ви не помилилися! Вони надають курці легку солодкість і соковитість! Це дуже смачно!
Інгредієнти:
Тушка Чебатурочка. Селянська курочка
Груша – 4-5 шт (невеликі)
Соєвий соус – 4 ст. л
Масло Рослинне – 2 ст. л
Соус бальзамічний – 1 ст. ложка
Гірчичний – 1 ч.л
Перець гострий – 1 ч.л.
Сіль – за смаком
Готуємо:
Курочку помийте, обсушити паперовим рушником. Ретельно натріть сіллю і перцем всередині та зовні.
Приготуйте соус для курочки: змішайте соєвий, бальзамічний соуси й рослинну олію з гірчицею.
Груші помийте. Форму для запікання змастіть рослинною олією і викладіть на дно кружечки 1-1,5 груші.
Курку начиніть шматочками очищених від серцевини груш, приблизно 2 штуки. Ніжки та крила зв’яжіть кулінарною або силіконовою ниткою. Перекладіть курку в форму для запікання. Шматочки груш, які залишилися розкладіть навколо курки.
За допомогою кулінарної кисті змастіть курку приблизно 1/3 соусу.
Курку вагою 2 кг ставимо в духовку на 20 хвилин при температурі 200 градусів, потім зменшуємо температуру до 150 градусів і запікаємо ще 60 хвилин. Якщо курка меншої ваги, то зменшите час запікання при 150 градусах на 10-20 хвилин.
У процесі запікання курку ще 2-3 рази змастіть соусом.
Смачного