Рецепты

Котлети з курячого фаршу

Пропонуємо спробувати один з наших перевірених рецептів котлеток з курятини.

Інгрідієнти:
- Куряче філе Чебатурочка. Селянська курочка - 300 г;
- Цибуля - 100 г.;
- Яйця - 1 шт.;
- Манка - 2 ст. л.;
- Сметана 20% жирності - 2 ст. л.;
- Вершкове масло - 50 г.;
- Часник - 5 зубчиків;
- Сіль - за смаком;
- Спеції сухі - за смаком;
- Кріп - 10 г.;
- Панірувальні сухарі - 40 г.;
- Рослинна олія - 50 г.;

Готуємо:
1. Куряче філе нарізати шматочками, цибулю очистити і нарізати на 4 частини. Подрібнити все у блендері.
2. Додати яйце, сметану, манку, подрібнений часник, спеції та сіль. Перемішати вміст виделкою або ложкою. Залишити фарш настоятися в холодильнику на 15 хвилин.
3. Дістати фарш з холодильника, ще раз добре перемішати. Мокрими руками взяти трохи фаршу, приплюснути його в коржик, покласти в середину шматочок вершкового масла і за бажанням подрібнений свіжий кріп. Защипнути краї й сформувати котлети (виходить 5 середніх за розміром котлет). Рясно обваляти котлети в панірувальних сухарях.

4. Розігріти на сковороді олію й викласти котлети. Смажити з одного боку на повільному вогні 5-7 хвилин. Потім стільки ж з іншого боку.


Смачного