Рецепты

Якщо курочка, то що ж приготувати на гарнір?

«Тушкована капуста» – соковитий гарнір до курки
Тушкована капуста хороша не тільки як самостійна страва, це ще й розкішний, соковитий гарнір. Томатний сік можете помітити розведеною у воді пастою або двома великими помідорами. З томатів потрібно буде зняти шкірку, а м’якоть нарізати дрібними кубиками. Не використовуйте помідори тепличного врожаю, в них мало справжніх соків куди краще в такому випадку банальна паста.

Інгредієнти:
свіжа капуста – 700 гр.;
дві головки цибулі;
морква – 100 гр.;
300 мл томатного соку;
три ложки олії;
великий лавровий листок.

Готуємо:

1. Моркву натираємо крупно, а головку цибулі шаткуємо дрібними скибочками. Капусту ріжемо тонкою локшиною.
2. Посуд, який обрали для тушкування добре прогріваємо, додаємо кілька ложок олії ( оливкової в ідеалі). Викладаємо в нього всю подрібнену моркву з цибулею і, помішуючи, пасеруємо овочі протягом десяти хвилин.
3. Висипаємо в каструлю капусту, солимо, додаємо лавровий листок. Час від часу перемішуючи, тушкуємо хвилини три і вливаємо томатний сік. Збільшивши нагрівання, чекаємо, коли закипить, далі тушкуємо під кришкою на самому малому нагріванні протягом 50 хвилин.

Смачного