Рецепты

Запіканки з курки та кабачків


Куряче філе вимити, обсушити паперовими рушниками і нарізати невеликими кубиками.

Молодий кабачок вимити, відрізати кінчики і нарізати тонкими кільцями (у немолодого кабачка зрізати грубу шкірку і видалити насіння).

Помідори вимити і нарізати кільцями.

Часник очистити і дрібно порубати.

Кріп вимити і теж дрібно порубати.

У форму для запікання викласти нарізане кубиками вершкове масло.

Зверху покласти шматочки курячого філе. Посолити і поперчити.

Кільця кабачків можна злегка обсмажити на сковорідці з двох сторін, до напівготовності (обсмажувати не обов’язково, але так вийде смачніше).

Викласти шар кабачків на курку. Кабачки також злегка присолити і поперчити.

У мисці змішати сметану, яйця, додати подрібнений часник, сіль і перець за смаком.

Залити кабачки з куркою сметанно-яєчної заливанням.

Зверху укласти нарізані помідори

Посипати рубаним кропом

Запікати в розігрітій до 180ºC духовці близько 30 хвилин, поки зметана заливка не загусне.

За 5 хвилин до готовності посипати тертим сиром.


Приємного апетиту, друзі