Користь

Користь

Куряче м’ясо — одне з найкращих джерел білка. До того ж у ньому більшою мірою, ніж в інших видах м’яса, представлені полінасічені жирні кислоти, завдяки яким воно лише добре засвоюється організмом, а й сприяє профілактиці ішемії, інфаркту міокарда, інсульту, гіпертонії, а також підтримує нормальний рівень обміну речовин и підвищує імунітет.
Куряче м’ясо містіть більше білків, аніж будь-який інший вид м’яса, водночас вміст у ньому жирів не перевищує десяти відсотків. Для порівняння, курятина містіть 22,5% білка, у той же час, як м’ясо індика — 21,2%, качки — 17%, гуски — 15%.

Ще менше білків у так званому «червоному» м’ясі: 18,4% у яловичині, 13,8% — у свинині, 14,5% — у баранині. Та особливо варто підкреслити те, що білок курячого м’яса містіть 92% необхідних для людини амінокислот (для порівняння, свинина та баранина — 88,73 і 72 відсотка відповідно). За мінімальнім вмістом холестерину куряча грудинка (так званні «біле» м’ясо) поступається лише рибі.

Отже, м’ясо курки дуже корисно для повсякденного раціону! Вибирайте селянську курочку від торгової марки «Чебатурочка селнська курочка» і готуйте найсмачніші страви Вашим близьким і рідним! Будьте ситі і здорові!